BaraElinor

Alla inlägg under januari 2011

Av Elinor - 23 januari 2011 18:45

Jag vet inte vad det kommer att bli av det här inlägget, för jag skriver mest för att få ut något, men jag vet inte riktigt vad än.

Har oro i magen och jag vill bli av med den på nåt sätt och då brukar det hjälpa att skriva...

Tror att mycket beror på att jag grubblar över våren nu, och med faderen. Men jag ska inte gå in på något för jag vill inte att alla ska veta vad jag tänker kring allt. Men det tyngsta är att inte veta hur det blir, att inte veta vad som komma skall. Fast så är det ju med allt, men vissa saker är svårare att acceptera än andra. Äh, vad svårt det är när man inte riktigt vågar öppna sig...

 

En annan sak är ju det här med att inte veta vem man är osv. Känner mig osäker på mig själv just nu. Har inte visat mitt rätta jag för folk känner jag så jag tror att många egentligen inte vet vem jag är. Bara en sån sak att jag inte vågar skriva ut en svordom speciellt ofta bara för jag är rädd att nån i kyrkan ska tycka illa om det. Men jag är egentligen en person som svär ganska mycket, oavsett om jag tycker det är bra eller ej, så gör jag faktiskt det. Har ganska många långa ramsor som kan komma ut ur min mun, så jag är förvånad att jag inte är helt svart i munnen. En annan sak som folk inte vet är om min tro (vilket ingen egentligen har att göra med heller) för jag tror inte att vi har kommit till av en slump, men jag tror nog inte att jag kan sälla mig till en religion sådär. För det mesta så vill jag inte tänka på tro och religioner osv för jag mår så mycket bättre utan det. Men det har varit folk som slutat prata med mig nästan när jag sagt hur det ligger till. Därför tiger jag och mår dåligt istället. Kan inte folk bara acceptera mig som jag är? En annan sak är att jag oftast är mycket flummigare än jag vill visa, jag har en EXTREMT snuskig fantasi och humor. (men inte på ett sliskigt sätt som många killar verkar tro). Jag har en enorm rädsla för typ plogbilar och alla dom där gula sakerna som åker runt och plogar, sandar och gräver... Jag får hjärtklappning om jag går på en väg och det kommer en sådan. Min hjärna säger till mig att springa därifrån, men jag jobbar på att lära mig att dom inte är så farliga. Har blivit kallad tönt många ggr pga den rädslan, men den hänger kvar sen jag var liten. Då började jag storgråta om jag var själv när jag mötte en sån. Jag har dåligt självförtroende och klankar ner på mig själv väldigt mycket. Har svårt att tro på mig själv, men när jag väl vågar tro på mig så går det oftast ganska bra. Kanske borde lära mig det? Jag kan vara sjukt sprallig och fnissig och liksom tjejig, men oxå sluten, allvarlig och sånt oxå. Jag har blivit mindre sprallig utåt sen jag gick upp i vikt, för jag tycker inte att jag ser klok ut nu. Jag kan inte se mig själv spralla omkring, inte när jag ser ut såhär för det passar inte ihop för mig. (och nu gäller detta bara mig, inte andra!!!) Förr var jag mycket mer utåtriktad och älskade att träffa nya människor, men efter att ha bränt mig lite så är jag nu istället väldigt blyg och vet inte vad jag ska säga när jag möter folk. Däremot om jag känner någon och så, så kan jag tjata hål i huvudet på dom då min mun går i ett.

Nej jag är trött på att gömma vem jag är nu! Ni får stå ut med mig, eller så behöver ni inte bry er alls. Jag är annorlunda då och då just för att jag inte mår speciellt bra, men jag vill inte behöva gömma mig ännu mer än jag redan gjort. Jag är trött på att bli dömd på hur jag ser ut och hur jag rör mig och hur jag pratar och allt vad folk nu klagar på. Roligt oxå är att folk som tycker sig mer öppna och accepterande är oftast dom som dömmer mig mest. (förutom jag själv, för jag är just nu min värsta fiende!)

Aaaah, jag känner mig så himla rörig. Jag får inte ut det jag vill och det gör mig galen. Blir frustrerad på allting!!!

Äh jag slutar här....

Av Elinor - 23 januari 2011 11:53

  


Bilden har jag bara för jag tycker den är söt och jag ville ha en bild.


Sitter här med en handduksturban och väntar på att håret ska torka lite mer. Sen ska jag göra mig i ordning och dra till mamma och pappa och se om jag kan få lite fina kort. Jag behöver vara utomhus idag, för jag känner mig yr, och det brukar ha med att jag fått för lite frisk luft att göra.

Känner mig ändå ganska pigg idag, och det är skönt. Men det är så fint väder så jag orkar verkligen inte städa som jag skulle ha gjort. Plus att jag helst vill ha mina helger lite mer lediga, och göra allt tråk under veckorna. Blir nog att ta med lite skrivblock och sånt oxå för jag är sugen på att skriva. Jag vet inte vad det kommer bli, dikt, dagbok, roman, novell, vad som helst... vill bygga världar. Hihi!


Nej nu känner jag mig allmänt flumm, så nu ska jag dra ut.. :-D

Hörs när jag är hemma igen. Pöss!

Av Elinor - 22 januari 2011 17:55

  


Har knappt gjort något vettigt idag. Bara varit slö och velat sova hela tiden. Så städningen har gått sådär. Jag har ändå gjort lite, och typ diskat en del av disken, plockat undan lite och sånt.

Men jag är verkligen helt klar med att jag vill starta om med allting på måndag och då iaf försöka börja med frukost, resten är en bonus. Men jag ska bli bäst på att äta frukost och komma upp på mornarna. Sen 3-4 träningspass i veckan ska jag oxå försöka få in. Hålla på med det till och med den 24 februari. :-D Det är ett delmål. Jag ska hålla igång med det här tills dess, utan direkta undantag.

Frukost har jag haft svårt för men nu ska jag försöka... :-) Och ja, sen äta nyttigare och mindre portioner hade jag tänkt mig. Och jag ska undvika kesella vanilj från och med nu, för jag börjar bli halvt beroende och jag tror inte att det är speciellt bra för mig.

Tror att jag ska söka upp nån typ lista på bra smoothies eller vad det heter. Finns ju nyttiga sådana och det kan ju vara lite nice. :-D

Och som träning så är det 2 pass typ styrka och så, och 2 pass med Zumba hade jag tänkt mig. För det är så himla kul! Dock kommer ju ingen någonsin få se mig dansa, men det ska bli kul för min egen skull sådär. hehe.


Nej nu blir det att lägga sig med en bok igen då. :-P

Av Elinor - 22 januari 2011 08:57

  


Jag är vaken, om man nu kan kalla det för vaken. Jag är hur trött som helst så jag funderar starkt på att gå och lägga mig igen.

Har ju tänkt hinna med en del saker idag men jag får se hur det blir. Jag behöver lite mer sömn först innan jag somnar på tangentbordet.

Jag återkommer helt enkelt senare så får man se vad som händer.

Pöss på er!

Av Elinor - 21 januari 2011 23:13

  

Har skapat en ny kategori där jag ska skriva upp om jag har några mål och sånt som jag vill uppnå och hur jag ska lyckas.

Just nu har jag bara ett stort mål som jag tänkte skriva upp.


Mitt mål är att jag innan (eller senast den) 1/2-2012 ska ha gått ner i vikt så att jag är under 100 kg. :-) Det är typ 13,5 kg kvar så väger jag 99,9 kg. :-) Så 14 kilo ungefär från och med nu (eller på måndag, för då börjar jag på riktigt igen)


Jag kommer att återkomma med delmål troligen, men jag är nöjd såhär långt. :-D

Seg

Av Elinor - 21 januari 2011 16:26

  


Idag har jag inte varit lika pigg, men jag har iaf varit ute en del idag... minst tre ggr. :-) Trodde dock att jag skulle hoppa in i en bil och strypa en gubbe på ica-parkeringen. Jag blev så arg på idioten som inte kunde några trafikregler och som typ körde aaaaslångsamt, och så försökte jag gå förbi honom, då svängen idioten och kör lite fortare så jag inte kan gå förbi. Sen börjar han köra långsamt igen. Gubbar borde inte få ha bil, det är min teori. Jag tog saken i egna händer och pekade nästan finger åt honom blängde ilsket och då verkade han fatta hinten faktiskt. Blir fruktansvärt trött på sånt där, och jag vet att han gjorde så för att han pratade i telefon när han körde bil. Idiot!!!

Så nu har jag fått ut lite av min gnällighet. Nu känns det bättre. :-)

Har inte blivit nån städning idag, varför vet jag egentligen inte, men jag är väl för seg för att ta tag i någonting. Kanske får bli imorn, det återstår att se.

Ska ta med mig Mad till Kvarnis (erikshjälpen) och kolla lite där för jag har en idé om en grej jag vill pyssla med så jag ska kolla efter material där. Jag kanske inte kommer att få till någonting alls, men jag vill iaf ha testat. :-D Men får se om dom har något som passar oxå. Jag tillåter mig själv att göra av med max 100 kr där så får man se... kanske blir riktigt bra. :-)


Bilden jag har till det här inlägget är från 2006, och som ni ser var jag en aaaaning smalare då. :-P Hoppas på att kunna nå dit igen, men jag har inte bråttom. Varför jäkta fram någonting när jag kan ta det lugnt och lära mig av livet helt enkelt. Komma i ordning och så med alla tankar och övervinna alla hinder jag satt upp för mig själv. :-D

Har funderat på att kolla lite på kurser på uni, alltså inför framtiden, men det ska ajg nog inte göra idag. Det får bli längre fram så jag inte stressar mig själv. :-D

Jag har ett flow i mitt liv just precis nu, och jag hänger fast i det så länge som jag bara kan. Hihi!

:-P

Av Elinor - 20 januari 2011 17:54

  


Bilden har absolut inget med inlägget att göra, men jag tycker den är rolig så den får vara med ändå. :-P

Har inte varit hemma på hela dagen förrän typ nu för en kanske timme sen.. eller en halvtimme. Ja nåt sånt är det iaf.

Började dagen med att prata med terapeuten i telefonen ett tag, vilket kändes väldigt bra. Sen gick jag till Barbro på friskvården, och det blev oxå ett bra samtal och så. Kom fram till lite bra saker som jag ska testa, och så såg jag en bra bok som hon hade så efter min tid hos henne så gick jag till apoteket och beställde den. Så den kanske skulle komma redan imorn. (om dom fick tag på den) och sen så köpte jag en blender eller vad dom heter... alltså typ en mixer fast ingen stav.. hahaha. Jag är så grym på att förklara saker.

Efter det så ramlade jag in på ica och köpte en ST (säffletidningen) och knallade hem till pappa. Fick reda på att det vankades köttfärssås till middag, vilket är en klar favvis, och speciellt när mamma lagar den. Sen var jag kvar där ett tag tills mamma skjutsade hem mig för hon ändå skulle ut. :-D


Jag längtar lite tills imorn när jag ska vara hemma hela dagen typ för att städa. Måste bara ut för att handla och för att dra till apoteket. Men det blir väl typ senare på dagen. Eller nåt... äh jag vet inte, jag får se då. Nu ska jag lägga mig och läsa. :-)

Av Elinor - 19 januari 2011 20:29

Jag har börjat att bli väldigt förtjust i Britneys låtar! Hon är grym! Just nu sitter jag med spotify och lyssnar på dom gamla låtarna som man hörde när man gick typ i högstadiet. :-D






Och nu min absoluta favorit av alla hennes låtar.

Ovido - Quiz & Flashcards