BaraElinor

Alla inlägg under september 2010

Av Elinor - 21 september 2010 16:12

  


Jag bara älskar Left Behind serien av Tim LaHaye (och Jerry B Jenkins) Serien handlar om en uppfattning om sista tiden. När Jesus hämtar de kristna, och böckerna är som serietiteln säger om dom som blir lämnade kvar och deras liv och kamp de sista sju åren tills Jesus ska komma igen och hämta de nya kristna som finns på jorden då.

Jag har inte riktigt den här uppfattningen själv, men jag tycker den är så bra skriven så jag tycker om att läsa den. Jag tror det här är tredje eller fjärde gången som jag ska läsa igenom alla 12 böckerna. Är i andra boken just nu. Böckerna på bilden ligger i den ordning som de ska vara, med första boken först och sen fortsätter det neråt och den nedersta är den sista. (lite lång onödig förklaring men ändå. :P )

Sen finns det ju även tre filmer som bygger på böckerna. Men som sann boknörd jag är så älskar jag böckerna så otroligt mycket mer.


Så låter det intressant, ta chansen och läs och njut!


  

Av Elinor - 21 september 2010 14:28

Mitt nya beroende är verkligen att spela Mario Kart Wii. :-D Jag verkligen fastnar och blir mer och mer beroende av att spela det för varje dag som går. Om ni inte har testat det så borde ni verkligen göra det om ni får chansen. Jag har en förkärlek för Mario Brothers spel överhuvud taget och detta hör ju på ett sätt till den kategorin. :-D


Så nu ska jag fortsätta på det, men jag slänger in en liten bild här...


  

Av Elinor - 20 september 2010 13:01

Dagens vikt: 115,6 kg (-0,5 kg) (totalt -0,6 kg)


Kommer troligen skriva in en vikt till senare idag för då ska jag till sjukhuset och väga mig där och jag litar mer på deras vågar än på min egen. :-) Men det känns bra att det har gått lite neråt iaf. Hoppas på att jag kan få lite ordning på det hela från och med nu. Blir nog till att handla och planera lite under dagen iaf. Tror att jag kommer kunna komma igång bara jag får planera. Ska checka runt lite på www.viktklubb.se och se om jag kan få lite tips på vad jag kan äta osv. Och jag tror att det kommer bli bra sen på friskvården när jag ska prata lite oxå och få lite fler tips. Jag är verkligen glad över att jag kan få hjälp därifrån. :-)


  


Update:

Jag vägde mig när jag var hos friskvården, precis som jag skrev att jag skulle göra. Och hädanefter kommer jag gå efter vågen där, så det blir alltså vikt varannan eller var tredje vecka. För min våg och hennes våg visade inte lika för fem öre.

Vikt: 114,2 kg (-2,0 kg) (tot: -2,0 kg)

Av Elinor - 20 september 2010 12:46

  


Jag vet inte vad jag ska tycka om valet faktiskt. Jag erkänner att jag är knappt insatt överhuvudtaget. Jag kan inte mycket om vad partier står för osv. Men jag vet att jag verkligen inte håller på SD... jag vet inte riktigt varför, men jag får verkligen en oroskänsla i magen när det kommer till det partiet.

Jag är säker på att det står mycket bra i deras partiprogram, men jag vet oxå att det troligen står väldigt mycket mellan raderna. Folk påstår att dom inte är rasistiska, och kanske är inte själva partiet det, men när personerna inom partiet till stor del faktiskt är rasister så kommer det faktiskt påverka. Oavsett om vi vill det eller inte så kommer det färga deras parti oxå. Sorgligt men sant...


Men nu ska jag inte prata mer om det här. Jag blir bara upprörd iaf. Hoppas verkligen att inte Sverige ska få lida av att dom kommit in i riksdagen.


  

Av Elinor - 18 september 2010 21:01

  


Har suttit idag med min mp3 och lyssnat på radion på hur det gick i hockeyn och skrikit och bara allmänt njutit! Matchen idag var ju mellan Södertälje och Färjestad och slutade 2-3. Gissa vem som är glad? :-D Gött att dom vunnit 2 matcher av två spelade. Hihi! Karlstads mästarlag!


Förutom det så har jag tagit mig en skön dusch, där jag gjorde allting som jag vanligtvis inte gör, som att raka benen, och peela (stavning?) ansiktet, och faktiskt använt balsam i håret. Och sen gjorde jag allt det som jag brukar oxå naturligtvis. Så jag blev helt ren och fin. Plus att jag har bäddat rent i sängen och tagit på mig rena nya pyjamaskläder. Kan inte bli bättre!


Eller ja, bätttre kanske det kan bli ändå, för just nu sitter jag och huttrar som en galning. :-) Fast jag skulle ju kunna lyfta på rumpan och gå och stänga fönstret. Men det orkar jag inte. Höhö!


  


Hoppas på okej väder tills imorn, för då ska jag hem till mamma och pappa och jag vill inte bli som en dränkt katt på vägen dit. Blir till att plocka med lite böcker och sånt som vanligt. :-) Valet är ju imorn oxå, men jag har redan röstat så det är inget som jag direkt behöver bry mig om. Tänkte kanske sitta och kolla på när dom räknar rösterna och se vilka som vinner. (även om jag tror ganska starkt på att det blir moderaterna igen) Jag är INTE moderat, så mycket vet jag iaf!


Nej nu ska jag nog lägga mig med en bok igen. Mysa ner mig i nya sängkläder. :-D Myyyys!!! Men ha en bra lördagkväll/natt allihop!

Pöss!

Av Elinor - 17 september 2010 21:26

Så sitter jag då här igen, en fredag och inget direkt på schemat. Antar att det är full fart i Årjäng nu i helgen med marknaden där. :-P Skulle vilja vara där jag med, bara för att känna att jag gör nåt. Men jag får helt enkelt vänta tills nästa helg när det är marknad här. :-D Blir till att gänget samlas, och det ska bli riktigt kul. Är lite rädd för att bli blyg och så, men jag tror att jag kan klara mig.


Nej jag har inget vettigt att skriva så jag lägger ner igen... blir nog sängen snart. Natti!

Av Elinor - 17 september 2010 21:06


Finns inget lag som jag håller på så starkt som FÄRJESTAD!!! ÄÄÄÄÄntligen har hockeyn kommit igång igen! Jag vet inte så mycket om hockey i stort men väldigt kul är det! På lördag blir det till att lyssna på radion och höra om matchen om den inte visas i tv. :-)


Av Elinor - 17 september 2010 17:13

Jag har fått världens bästa låt av bästaste Sara! Tänkte att det var nåt sådär halvbra, för vi har ofta inte samma smak i musik. Men den här var underbar! Helt otrolig. Så jag var bara tvungen att logga in här och tipsa om den.



Lyssna och njuuut!!!


  

Ovido - Quiz & Flashcards